Tarih Vakfı > Projeler > Eğitim Alanı Projeleri > Toplumsal Tarihe Kadınların Yaşamlarından Bakmak Öğretmen Atölyesi

Toplumsal Tarihe Kadınların Yaşamlarından Bakmak Öğretmen Atölyesi

Bu seneki “Gençler Tarih Yazıyor” projesi, başlangıcından bugüne dünyada ve Türkiye’de kadının özgürleşme hareketinin gelişimini odağa alıyor. Kadın hareketi konusu, geçen seneki kaynak alanımızı oluşturan yaşamyazını örnekleri ve bireylerin kişisel anlatıları üzerinden ele alınacak. 27 Ekim Pazar günü, projeye katılan okulların öğretmenleri ile bir atölye gerçekleştirilecek. Atölye Prof. Dr. Fatmagül Berktay’ın “Kadın Olmak, Yaşamak, Yazmak” başlıklı konuşması ile başlayacak, Dr. Öğr. Üyesi Erol Köroğlu’nun “Yaşamı Anlatmak, Özgürleşmek, Özne Olmak: Adalet Ağaoğlu’nun Ölmeye Yatmak Romanında Kadın” başlıklı sunumu ile devam edecek ve Fırat Güllü’nün “Tarih Vakfı Eğitim Atölyelerinde Ne Yapmayı Amaçlıyoruz?” başlıklı sunumu ile sona erecek.

Projeye Katılan Okullar:

1. Terakki Vakfı Okulları